VIDEO Protest în centrul Buzăului, față de decizia CCR cu privire la revocarea şefei DNA

Buzăul s-a numărat printre orașele în care au avut loc proteste spontane după anunțarea deciziei CCR cu privire la revocarea şefei DNA. Un număr de peste 30 de persoane au fost pe platoul din centrul orașului în momentul de vârf al acțiunii.

Buzoienii s-au mobilizat prin mesaje postate pe Facebook după ce Curtea Constituțională a României a admis sesizarea ministrului Justiţiei Tudorel Toader privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Ne-am săturat de hoți și agramați”, „Vrem Europa, nu dictatură”, „CCR, sluga PSD”, au fost mesajele printate pe foi A4 de către manifestanții din fața Palatului Comunal. „Am fost mai mulți, peste 30, dar unii dintre ei au plecat”, ne-a spus unul dintre protestatari.

„Protestăm mai degrabă pentru copiii noștri, pentru ca măcar ei să trăiască într-o țară corectă, democratică. Din păcate premisele nu sunt deloc bune și ne îndreptăm spre o nouă dictatură, cea a hoților și agramaților”, a declarat Jeni Botez, președintele partidului „Mișcarea România Împreună” filiala Buzău.

vlcsnap-2018-05-30-21h06m09s207

Pe Facebook s-a anunţat că, la Buzău, va începe de la ora 18.00 un protest legat de decizia de azi a CCR privind revocarea procurorului şef al DNA. Evenimentul creat pe Facebook a fost însoțit de mesajul:

„Ieșim în stradă! Share, suna prietenii!

CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA. Kovesi poate fi revocată. CCR a ajuns o alta institutie subordonata coruptiei generalizate instituite de PSD.

Revocarea procurorului-șef al DNA poate fi făcută, la propunerea ministrului justiției, numai de către președintele României, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Revocarea este posibilă după obținerea avizului CSM, însă instituția a respins propunerea ministrului și a dat un aviz negativ.”