VIDEO Proiectele de infrastructură din Buzău, în blocaj financiar, din cauza unei reclamații

Cele mai mari proiecte care vizează reabilitarea unor mari străzi și bulevarde din municipiul Buzău ar putea fi blocate, din cauza unei reclamații depusă la autoritatea contractantă. Primăria Buzău a primit deja o notificare prin care este inștiimțată despre sistarea finanțărilor, fiind demarate cercetări pentru verificarea unor presupuse nereguli.

Șantierele deschise pentru reabilitarea străzilor Transilvaniei, Unirii și Industriilor, finanțate cu bani europeni. ar putea îngheța însă în orice moment, dacă muncitorii nu-și vor primi salariile.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe adresa Primăriei Buzău a ajuns o notificare din partea Ministerului Dezvoltării, care anunță Primăria Buzău că sistează plățile pentru acest proiect deoarece ar fi o anchetă penală în curs, în contextul apariției unei suspiciuni de fraudă.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că nu a primit lămuriri despre natura presupusei ilegalități, dar crede că plângerea este făcută de consilieri locali din Opoziție, victime ale unei confuzii.

Presupunerea edilului se bazează pe faptul că, în 2021, când a anunțat lansarea proiectului cu bani europeni, în presa locală ar fi apărut informații și imagini din care reieșea că strada Transilvaniei va fi prevăzută cu piste pentru biciclete, lucru care nu s-a întâmplat în realitate.

„Proiectul de pe strada Transilvaniei nu a fost niciodată cu piste de biciclete. S-a făcut o greșeală de montaj și de randare la unul din clipurile postate de mine în timp ce vorbeam despre acest proiect pe fonduri europene. Deci, să fie clar, pe Transilvaniei n-a fost vorba de piste de biciclete”, a declarat primarul Buzăului.

ConstantinToma a anunțat că nu a fost informat despre vreo anchetă penală în legătură cu proiectul respectiv, dar că a decis să solicite Parchetului General urgentarea cercetărilor. El a anunțat că se pune la dispoziția organelor de anchetă pentru clarificarea rapidă a situației, astfel încât constructorul să-și poată continua fără întrerupere lucrările pe cele trei artere.

Constantin Toma a declarat că, până la clarificarea situației, lucrările de modernizare vor fi plătite din alte fonduri aflate la dispoziția municipalității, precum credite sau alte prevederi bugetare. Banii vor fi recuperați după deblocarea fondurilor europene.

Urmărește-ne pe Google News