VIDEO Prinde contur noua clădire a secției U.P.U. a Spitalului Județean Buzău

Noul corp al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău a prins contur în doar 2 luni, iar construcția ar putea fi gata cel târziu la finalul anului 2023.

Consiliul Județean Buzău investește peste 5 milioane de euro în această construcție, o parte din bani reprezentând aportul U.E pentru construirea unui alt corp de clădire, cu subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură.

Noua construcție va extinde suprafaţa totală la peste o mie de metri pătraţi, la parter, şi încă o mie de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de peste 800 de metri pătraţi.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe este construită în zona parcării existente, spaţiu care se transferă în subsolul extinderii proiectate, alături de vestiarele pentru personalul medical şi spaţiile pentru depozitare.

În perioada lucrărilor de reabilitare, actualul UPU rămâne funcţional din punct de vedere medical, pentru că se lucrează în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Mulțumit de stadiul lucrărilor, Petre Emanoil Neagu speră totuși ca această investiție să nu fie afectată de valul de scumpiri ale carburanților și materialelor de construcții.

Pentru conducerea Spitalului Județean Buzău, ridicarea unui nou corp de clădire pentru secția UPU-SMURD este un proiect pentru care s-au depus eforturi uriașe.

În total, noul spaţiu va avea o suprafaţă de 1.135 de metri pătraţi, asigurând o mai mare libertate de mişcare şi eliminând aglomeraţia din actuala Unitate de Primiri Urgențe.

Valoarea investiției se ridică la cinci milioane de euro, sumă care include și dotarea secției de urgențe cu aparatură medicală nouă și mobilier. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu peste două treimi din sumă, restul fiind contribuția Uniunii Europene.

Firma care se ocupă de extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean, Integral, din Buzău este cea care a construit și noul pod de la Vadu Pașii.