VIDEO Primele probleme din cauza zăpezii: un autocar s-a răsturnat de pe un pod, la intrare în Râmnicu Sărat

Zăpada și rafalele de vânt au început să le pună probleme șoferilor. Un autocar cu 15 pasageri s-a răsturnat aproape de Râmnicu Sărat iar câteva autoturisme au rămas înțepenite pe un drum județean, timp de o jumătate de oră, după ce o șoferiță s-a pus de-a curmezișul șoselei, într-un sul de zăpadă.

UPDATE UPDATE O mie de abonați din Tisău (Valea Sălciilor, Leiculești și Tisău) și 300 de abonați din Rubla sunt la această oră fără energie electrică. Se estimează că problemele vor fi remediate într-o oră.

Începând de duminică seară, județul Buzău a intrat sub cod galben de ninsori. Meteorologii au emis o avertizare privind ninsori moderate cantitativ, lapoviță și ploi. Potrivit estimărilor, ninsoarea se va transforma, luni, în lapoviță și ploaie. Vântul își face și el simțită prezența, suflând în rafale cu până la 40-50km/h.

Pe DN2 E85, la Oreavu, un autocar de transport persoane pe ruta Bucureşti – Tecuci cu 15 persoane s-a răsturnat în afara carosabilului. Șoferul a pierdut controlul volanului pe carosabilul acoperit de zăpadă, iar mașina a ieșit în afara șoselei și s-a oprit într-o movilă de pământ.

Nu au fost răniți grav dar unul dintre șoferi a rămas blocat sub scaunul din dreapta față și a fost necesară intervenția unei echipe de descarcerare. Nouă persoane au fost transportate la spital, acuzând dureri.

Tot pe DN2E85 Buzău- Urziceni, pe raza localităţii Cioranca, a avut loc un accident în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului o persoană a fost rănită uşor. Traficul nu este blocat. Se fac cercetări pentru stabilirea vinovăţiei. De asemenea, alte patru evenimente rutiere, cu mașini ieșite în afara șoselei, au avut loc de la primele ore ale zilei.

Tot în zorii zilei, un incident a fost semnalat pe drumul care leagă Poșta Câlnău de Cochirleanca. Din cauza sulurilor formate pe șosea, o șoferiță a pierdut controlul mașinii și s-a pus de-a curmezișul, în apropierea satului Boboc Gară.

Alte două autoturisme au rămas în spatele ei, fără ca șoferii să mai poată face vreo manevră de ieșire din ambuteiaj. A fost solicitat un utilaj al primăriei Cochirleanca, pentru a deschide traficul.

Potrivit Prefecturii, de aseară au acționat pe toate drumurile naționale un număr de 26 de utilaje de deszăpezire, care au împrăștiat aproape 300 de tone de material antiderapant. Și în municipiul Buzău, s-a acționat acolo unde exista riscul de apariție a poleiului, în special pe poduri și pe șoseaua de centură.