VIDEO Primarul montează echipamente pentru fitness în parcurile Buzăului. Este convins că sportul ține boala departe

Primarul Buzăului, cel care, pentru a combate noul coronavirus, a montat lavoare pe străzi și a amenajat clase în aer liber, aruncă în lupta cu temutul virus arme noi. Este vorba despre aparate de fitness care au început să fie montate deja în parcuri. ”Oamenii care fac sport pot trece mai ușor peste boală”, este convingerea edilului.

Primul set de aparate fitness a fost montat în Parcul Tineretului.

Urmează ca până la finalul săptămânii și parcurile Marghiloman și Crâng să beneficieze de astfel de echipamente.

”Parcul Tineretului va avea cinci aparate, Parcul Marghiloman, șapte, iar în Crâng vom monta 11 aparate”, precizează Constantin Toma, primarul Buzăului.

Primăria Buzău va instala aparate pentru fitness nu doar în cele trei mari parcuri ale orașului, Crâng, Tineretului și Marghiloman, ci și în parcurile mai mici.

”Mișcarea este cel mai important medicament. Pentru că trecem prin această pandemie s-a constat că oamenii care fac sport pot trece mai ușor peste boală”, anunță primarul Buzăului.

În același context, primarul Toma face un alt anunț de interes pentru buzoienii iubitori de mișcare în aer liber: clubul SCM Gloria va avea o secție dedicată sportivilor amatori.