VIDEO Primarul Buzăului anunță ample proiecte de dezvoltare imobiliară. Un cartier ANL va apărea la ieșirea spre Vernești

Buzoienii care visează să aibă propria casă au motive de bucurie. Primarul Constantin Toma a anunțat că funcționarii din subordinea sa au depus către Agenția Națională de Locuințe intenția privind construirea de case pe pământ și apartamente în blocuri. Pentru cele trei programe ANL, autoritățile locale au identificat deja suprafețe de 6.12 hectare.

Potrivit mesajului săptămânal postat pe Facebook, buzoienii vor putea locui în case construite de Primărie după ultimele standarde, iar prețurile ar urma să fie echitabile.

La ieșirea din Buzău spre Vernești va apărea un cartier numai cu case pe pământ, care vor avea la bază proiecte standard. Acestea ar urma să coste în jur de 60.000 de euro și vor putea fi cumpărate prin credit bancar, returnabil în 20-25 de ani.

Al doilea tip de locuință este în blocuri și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Amplasamentul lor este încă neclar. Cert este însă că două turnuri vor apărea și pe un teren aflat acum în prorpietatea fostului liceu de poliție. Aici vor locui angajați din sistemul de educație și cel de sănătate, care își permit să acceseze un credit în vederea cumpărării locuinței pe care și-o doresc.

Pentru dezvoltarea imobiliară a Buzăului, municipalitatea se află în continuare în căutare de terenuri pe care urmează să fie construite cartiere prin programe ANL sau în parteneriat cu dezvoltatori imobiliari.

Iată mesajul săptămânal în care primarul vorbește și despre programele ANL.