VIDEO Primăria micșorează tarifele la parcare în centrul Buzăuui, în urma avalanșei de plângeri

Tarifele de parcare în centrul orașului Buzău vor fi reduse. Decizia aparține Primăriei, în urma plângerilor adresate de buzoieni. Opt parcometre digitale au fost amplasate, luna trecută, în parcările publice din centrul municipiului Buzău.

De la 1 iulie, aparatele au devenit funcționale, tarifele fiind progresive, în funcţie de perioada de staționare a maşinilor. Buzoienii au reclamat însă să tarifele sunt prea mari.

”În urma discuțiilor cu oamenii, care mi-au transmis inclusiv documente scrise, am luat decizia să propun Consiliului Local modificarea acestei hotărâri, în primul rând legat de plată”, spune Constantin Toma.

De luna viitoare, tariful minim va fi 2 lei, pentru o oră de parcare, și 35 de lei, pentru 8 ore.

”Vom veni de la 2 lei, prima oră, la 5 lei la doua oră, iar la fiecare oră să se adauge doar 5 lei, și nu 10, cum am dorit la început, pentru a descuraja parcarea mașinilor pe perioadă lungă în zona centrală”, a precizat primarul.

De asemenea, edilul Constantin Toma a anunțat că s-a renunțat, pentru moment, la ideea înființării de parcări cu plată pe Bulevardul Unirii.

”Vom avea grijă ca toți riveranii să plătească precum ceilalți din oraș, peste 4.000 de oameni în acest moment, 90 de lei pe an pentru un loc de parcare. Bineînțeles, oamenii insistă în continuare să facem atribuirea de locuri de parcare, pentru a avea siguranța unui astfel de loc”, declară primarul Toma.

Consiliul Local Municipal Buzău va dezbate proiectul privind noile tarife de parcare, în ședința ordinară de luni, 20 iulie.