VIDEO Primăria Buzău, luată cu asalt. Cozi încă de la prima oră, la ghișeele de taxe și impozite

Zeci de buzoieni au luat cu asalt Serviciul de Taxe şi Impozite din Primăria Buzău pentru a-şi achita impozitele pe locuințe şi maşini. Cei mai mulți se grăbesc să își achite dările locale pentru a beneficia de o reducere de 10 procente.

Proprietarii de clădiri şi apartamente din Buzău plătesc din acest an impozite mai mari, după indexarea cu rata inflaţiei stabilită în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal. De asemenea, cei care au clădiri în paragină se aleg cu o majorare cu 500%, începând din 2021.

Cei mai mulți se grăbesc să își achite dările locale întrucât beneficiază de o reducere de 10 procente, dacă îşi achită impozitele aferente clădirilor, terenurilor sau automobilelor, până la sfârşitul lunii martie.

Dacă anii trecuţi, contribuabilii se aşezau la coadă în holul Palatului Comunal, acum, din cauza măsurilor de siguranţă antiCOVID, coada s-a format pe trotuarul de la intrarea în Primărie.

Cei mai mulţi dintre buzoienii care au venit să-şi plătească dările au declarat că nu au acces la internet, pentru a achita online, sau că nu cunosc această procedură.

Date fiind condiţiile speciale impuse de pandemie, reprezentanţii Serviciului de Taxe şi Impozite recomandă achitarea dărilor online.