VIDEO Președintele C.J. Buzău a evaluat ritmul lucrărilor de pe șantierul noului sediu al U.P.U. Lucrările, în grafic, criza de medici, greu de rezolvat

Președintele Consiliului Județean, Buzău, Petre Emanoil Neagu,a efectuat miercuri, o vizită de lucru la noua secție a Unității de Primiri Urgențe, aflată în construcție în curtea Spitalului Județean de Urgență.

Scopul vizitei a fost verificarea stadiului lucrărilor executate în cadrul proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe”.

„Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic, sau din alte puncte de vedere, dar uitați că acolo unde există profesionalism, se dovedește că se poate! Și aici fac referire atât la constructor, cât și la managementul spitalului județean sau la angajații din Consiliul Județean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece practic, aici, s-a construit un spital de zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar și noi, Consiliul Județean, și este normal să fie așa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu.” a declarat Petre Emanoil Neagu.

Șeful CJ Buzău s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor, însă a ținut să precizeze că orice investiție, oricât de amplă ar fi, se va lovi de factorul uman, aluzie la criza acută de medici specualiști cu care se confruntă sistemul sanitar.

Neagu a cerut armonizarea urgentă legislației, pentru angajarea de specialiști din țări care nu sunt membre U.E.” Este o problemă gravă cu care ne confruntăm și numai domnul manager știe cât ne-am luptat să menținem deschisă secția de cardiologie. Soluțiile se află la nivel central și din acest motiv cerem modificarea urgentă a legislației ca să putem angaja specialiști din alte țări. Avem solicitări însă cadrul legal este deficitar și nu ne ajută cu nimic” a declarat Petre Emanoil Neagu

În cadrul vizitei, președintele Consiliului Județean Buzău a purtat discuții cu managerul unității medicale, Claudiu Damian, dar și cu reprezentanții societății Integral care execută lucrarea.

„Suntem foarte încântați de cum se desfășoară lucrările la noua secție U.P.U-SMURD. Ne dorim ca aceste lucrări să se finalizeze cât mai repede, acest vis să devină realitate pentru că, după cum bine știți, ne dorim extinderea noii unități de primiri urgențe încă din anul 2015. Mai avem puțin și o să o dăm în funcțiune, ceea ce înseamnă un lucru extraordinar, mai ales pentru pacienții județului, pentru cadrele medicale, care își vor desfășura activitatea în condiții de ultimă generație,  dar și pentru confortul aparținătorilor, care au locuri bine stabilite, unde se pot informa și unde pot aștepta în condiții decente rezultate sau externarea pacienților. Trebuie să menționez că vechiul U.P.U. va fi modernizat pe fonduri ale Consiliului Județean și din veniturile proprii ale spitalului, pentru că va trebui să fie modernizat, fiind practic o completare a acestui U.P.U. modern. Vom face acolo secția de Pediatrie, mult mai mare și mult mai generoasă. Doresc să mulțumesc domnului președinte Petre Emanoil Neagu pentru sprijinul constant pe care îl oferă Spitalului Județean de Urgență Buzău.” a precizat managerul S.J.U.  Buzău, Claudiu Damian.

Lucrările presupun realizarea unui corp de clădire nou, cu regimul de înălțime S+P având suprafața construită de 1.153,3mp și suprafața desfășurată de 2.286,14mp.

Compartimentarea spațiului s-a realizat având în vedere optimizarea actului medical prin asigurarea unor spații suplimentare atât pentru desfășurarea activităților medicale cât și spații care deservesc personalul.

Noua Unitate de Primiri Urgențe va dispune de un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilație, aer condiționat, de instalație modernă pentru asigurarea securității la incendiu și va beneficia și de aparatură medicală de ultimă generație.

În total, noul spaţiu va asigura o mai mare libertate de mişcare, eliminând aglomeraţia din actuala Unitate de Primire Urgențe.

Lucrările de construcție au început în data de 21.02.2022 iar termenul de finalizare al proiectului este 31.12.2023.

Urmărește-ne pe Google News