VIDEO Premierul Viorica Dăncilă a vizitat luni zona calamitată din județul Buzău

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a ajuns luni în judeţul Buzău, în comuna Chiliile, unde aproape 400 de localnici din trei sate sunt izolaţi, după ce drumul comunal de acces a fost distrus de o viitură. Delegația guvernamentală, din care au mai făcut parte ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sosit în Buzău cu un elicopter MAI.

Imediat după ce a coborât din elicopter, premierul Viorica Dăncilă s-a intersat de stadiul intervenţiei la drumul comunal afectat de viituri, situaţie care a condus la izolarea a trei sate. Aceasta le-a cerut autorităţilor locale să întocmească de urgenţă tot necesarul pentru alocarea de bani din fondul de rezervă al Guvernului.

„Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate judeţele, din toate localităţile care au fost afectate, iar în şedinţa de Guvern de joi să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl aşteaptă de la noi”, a declarat Dăncilă în timpul vizitei efectuate luni în judeţul Buzău.

Totodată, premierul a felicitat MAI, IGSU şi autorităţile care au acţionat până în prezent în localităţile afectate de inundaţii. De asemenea, și militarii geniști de la Mărăcineni au ajutat la decolmatarea barajului de la Izvoru Mocearu.

„Vrem să vorbim şi cu oamenii, vrem să vedem care sunt problemele existente în acest moment. Ştim că până acum s-a acţionat bine, vreau să îi felicit pe toţi cei implicaţi, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile locale şi judeţene. (…) Pentru noi primordial a fost să nu avem victime, oamenii să fie pe primul loc şi acum Guvernul este implicat în mod direct în a ajuta toate comunităţile care au avut de suferit”, a spus Dăncilă.

La rândul său, ministrul de Interne a vorbit despre importanţa unei intervenţii imediate din partea tuturor structurilor de forţă, pentru protejarea populaţiei. Carmen Dan a precizat că trebuie să existe o colaborare permanentă între toate autorităţile implicate în situaţii de urgenţă.

Premierul Dăncilă și cei doi miniștri au fost așteptați în zona afectată de inundații de prefectul Carmen Ichim, de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și de autorități locale.