VIDEO Povestea incredibilă a pensionarei imune la Covid-19. Cadrele medicale, copleșite de emoții!

O femeie de 71 de ani a uimit cadrele medicale din 2 spitale buzoiene, după ce a dovedit că are o imunitate ieșită din comun la virusul Covid-19. Femeia a petrecut aproape 2 săptămâni în mediul spitalicesc, pentru a-și îngriji băiatul depistat cu Covid-19.

P. M. din Buzău a fost internată în urmă cu 2 săptămâni, în Spitalul Județean din Buzău, pentru a-și îngriji fiul care a suferit o intervenție chirurgicală, băiatul suferind  și de o boală cronică neuromotorie.

La scurt timp după operație, pacientul a mai suferit o lovitură, fiind depistat și pozitiv cu noul coronavirus.

Pentru că suferă de o boală cronică, mama sa a cerut în mod insisitent să rămână ca îngrijitor, la căpătâiul fiului, în cele din urmă fiindu-i acceptată această cerere.

Femeia a precizat cadrelor medicale că este vaccinată cu ambele doze de la Pfizer, însă mulți medici nu credeau că pensionara poate rămâne imună la boală , în condițiile în care era nevoită să stea într-o rezervă, alături de fiul bolnav de Covid-19.

După câteva zile cei doi, pacientul de 40 de ani și mama sa, au fost transferați la spitalul de pneumologie Gârlași, care funcționează și ca secție pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

Feneia a fost sfătuită să-și lase băiatul în grija cadrelor medicale, întrucât, nu putea fi evaluat riscul de a contracta noul coronavirus.

Deși femeia era vaccinată, medicii erau de părere că posibilitatea de a dezvolta simptome de coronavirus, era extrem de mare, pe secții fiind internate cazuri moderate și chiar grave de Covid-19.

Și de această dată mama a refuzat să-și abandoneze băiatul, știind că bolile asociate ale fiului îi pot provoca suferințe mari, în lipsa sa.

Surpriza a venit însă la căteva zile de la internarea de la Gârlași, când cadrele medicale au vrut să evalueze starea de sănătate a femeii, care a petrecut atâta timp printre bolnavii de Covid-19.

Testele efectuate au relevat că pensionara este sănătoasă tun, fără să fie infectată cu Covid-19.” Am avut o străngere de inimă când am aflat că mama își doreșre să stea alături de fratele meu, în acel mediu cu viremie ridicată, însă am sperat că totuși va fi protejată de acest vaccin. S-a dovedit că am avut dreptate, deși nimeni nu spera să fie atât de eficient acest ser. Cadrele medicale.care cunosc cazul nostru sunt entuziamate la propriu, mai ales de când au văzut că vaccinul chiar funcționează. Sperăm ca în câteva zile, featele.meu să se negativeze și atât el cât și mama mea să poată părăsi spitalul cu bine” ne-a declarat fiica pensionarei.

Până în prezent  acesta este primul experiment cunoscut din România, cu expunere voluntară la Covid-19, după vaccinare.

Mai mulți medici buzoieni, care au dorit să-și păstreze anonimatul, au precizat că nimeni nu a putut evalua eficacitatea unui vaccin în astfel de situații de expunere voluntară la virusul Covid-19.

Deși producătorii de la Moderna și Pfizer au precizat că vaccinurile lor au o eficiență dovedită știițific, de 94-96 la sută, unii medici din Buzău , rămân în continuare sceptici în ceea ce privește imunitatea dobândită prin vaccinare.

Cifrele privind procentul de vaccimare sunt relevante din acest punct de vedere pentru județul Buzău, întrucât nici jumătate din angajații Spitalului Județean Buzău nu s-au vaccinat anti-COVID.

Mai exact, dintre cei aproape 1.400 de angajați, mai puțin de 650 s-au imunizat.

În urma unui sondaj efectuat inițial în rândul angajaților atunci când s-a testat dorința de vaccinare, și-au exprimat acordul 550 de persoane.

Ulterior, interesul a scăzut, pentru ca în final să se vaccineze aproximativ 650 de angajați ai spitalului: medici, asistenți și personal TESA.

Reprezentanții Spitalului Județean Buzău se declară dezamăgiți de numărul mic al angajaților care s-au vaccinat până acum, cu atât mai mult cu cât acești oameni lucrează în prima linie, iar riscul de a contracta cororonavirusul este mare, indiferent de măsurile care se iau.

În județul Buzău, s-au vaccinat până acum peste 30.000 de persoane, circa 8.000 primind inclusiv rapelul. Buzoienii se mai pot programa doar într-un singur centru din municipi unde, în prezent, este folosit exclusiv serul AstraZeneca.

Este vorba despre centrul amenajat în clădirea de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Acolo, joi dimineață, potrivit situației prezentate pe platformă de programări, mai erau disponibile aproximativ 700 de locuri.