VIDEO Pieton aruncat peste 5 metri în aer de un bolid scăpat de sub control

Trei tineri loviți în plin de un autoturism scăpat de sub control pot spune că s-au născut pentru a doua oară. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată cum una dintre victime a fost aruncată peste un gard de 2 metri înălțime , fără să pățească ceva.

Încidentul s-a produs în ajunul Anului Nou pe o stradă din localitatea Siriu, județul Buzău când trei tineri au fost victimele unui accident mai puțin obișnuit.

Pe imaginile care surprind accidentul se observă cum un autoturism intră cu viteză foarte mare într-un grup de tineri strânși pe un trotuar, distruge gardul și spulberă ca pe niște popice, un băiat de 16 ani şi două fete, de 17 şi 18 ani.

După ce a fost catapultat cel puțin cinci metri în aer, unul tineri aterizează în fund, într-o curte, apoi se ridică și fuge.

Pe fundal se vede cum mașina care a produs dezastrul se oprește la câțiva metri distanță de locul în care a lovit pietonii.

Mai multe persoane sosesc să ajute victimele care, în ciuda aparențelor, nu au suferit răni grave.

Doi dintre răniți, o fată și un băiat au ajuns la Spitalul Nehoiu, de unde au plecat în aceeași seară, neavând decât mici zgârieturi la mâini și picioare.

O adolescentă de 17 ani a fost trimisă la Urgențele Spitalului Județean Buzău, însă ea a fost tratată și externată la scurt timp.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Nepăstrarea distanţei în mers este unul dintre factorii care au condus la producerea evenimentului rutier.