VIDEO Piața Dacia se schimbă radical începând de anul viitor. Contractul de modernizare de 6 milioane de euro, semnat marți la Palatul Comunal

Piața Dacia din muncipiul Buzău va fi modernizată complet începând de anul viitor, gratie unui proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de 6 milioane de euro.

Astăzi, la sediul Primăriei Buzău, a fost semnat contractul de execuție a lucrării.

Investiția va demara în ianuarie, anul viitor, și fi executată de către o asociere de trei firme.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că a trimis deja notificări celor care dețin, în Piața Dacia, chioșcuri de carte și produse cosmetice, pentru a elibera zona.

După reabilitare, centrul oraşului Buzău va fi transformat într-o zonă urbană pietonală.

Pavajul va fi schimbat în totalitate, iar în locul gresiei va fi pus un granit mat ce va păstra motivele tradiţionale româneşti. În Piața Dacia fi montate bănci cu arhitectură modernă, iar fântânile arteziene vor fi adaptate noului stil.

De asemenea, zona de spaţii verzi va fi extinsă şi vor apărea şi spaţii noi destinate turiştilor.

Potrivit proiectului, Aleea Trandafirilor, de la intersecţia de la Biserica „Sfinţii Îngeri”, până la magazinul Dacia, va fi închisă traficului rutier.

Acolo vor fi montaţi stâlpi retractabili pentru ca accesul auto să poată fi permis în cazuri speciale.

În perioada lucrărilor dar și după finalizarea investiției, adică la finalul anului viitor, va fi interzis accesul mașinilor pe Aleea Trandafirilor și pe strada Tudor Vladimirescu, traficul rutier urmând a fi preluat de strada Ostrovului, care va avea dublu sens.