VIDEO Peste 100.000 de buzoieni cu drept de vot, așteptați la referendum. Unirea cu comuna ȚIntești, validată cu participarea a 30% din electorat

Peste 100.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Buzău și din comuna Țintești sunt așteptate duminică, între orele 7.00 și 23.00, la secțiile de votare pentru a se exprima asupra unirii celor două unități administrativ-teritoriale.

Aceștia vor avea de răspuns cu DA sau NU la întrebarea „Sunteți de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești?”.

În municipiul Buzău sunt amenajate 80 de secții, iar în Țintești, două. La vot sunt așteptați un număr de 107.756 buzoieni. La Țintești, sunt 3.597 persoane înscrise pe listele permanente.

Referendumul va fi considerat valid dacă se vor prezenta la urne 30 la sută dintre buzoienii și ținteștenii înscriși pe listele electorale.

Alegătorii care nu se pot deplasa la secțiile de votare din motive bineîntemeiate, respectiv dacă sunt internați în spital, în cămine de bătrâni sau sunt în izolare ori carantină din cauza coronavirusului, vor putea solicita urna mobilă pentru a-și exercita dreptul constituțional.

Primarul Constantin Toma a votat la ora 08.00, la secția de la Liceul de Arte, unde s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu, șeful PSD, cei doi viceprimari și câțiva consilieri locali. Toma a mers apoi cu Marcel Ciolacu către la Școala nr. 5, unde a votat liderul PSD.