VIDEO Percheziții la persoane din Buzău și Brașov bănuite că fac contrabandă cu arme și muniție

Un adevărat arsenal a fost descoperit de polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău la domiciliile a doi bărbați, în vârstă de 20 şi 48 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiți de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare, în județele Braşov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice.

Au mai fost descoperite componente de armament, precum țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci, toate deţinute ilegal.

Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă.

În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute şi urmează a fi prezentate instanței, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acţiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.