VIDEO Percheziții la membrii unei grupări de proxeneți care au racolat zeci de tinere prin metoda Loverboy

Polițiștii specializați în combaterea traficului de persoane din Buzău au descins la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, bănuiți că ar fi exploatat sexual, în străinătate, mai multe tinere. Acțiunea a avut loc sub coordonarea sub coordonarea DIICOT și cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În investigații, s-a cooperat cu autorităţile polițienești din Scoţia şi Irlanda de Nord.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor DIICOT Buzău, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Investigațiile au relevat faptul că, în perioada 2012-2018, cei 15 membri ai grupării infracționale ar fi racolat, din România, prin metoda Loverboy, 30 de tinere, cu situație materială precară sau provenind din familii dezorganizate, în vederea practicării prostituţiei în Olanda, Spania, Elveţia, Regatul Unit al Marii Britanii, Suedia, Italia, Spania și Germania.

Din activitatea infracțională, membrii grupării ar fi obținut aproape 325.000 de lire şi 132.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate obiecte şi înscrisuri, precum şi un pistol cu aer comprimat, deţinut fără respectarea prevederilor legale.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.

„La data de 11.09.2018  procurorii DIICOT- B.T.Buzău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  STANCIU STELICĂ, NIȚĂ VASILE, zis ”Țuțu, MOLDOVEANU IULIAN GIORGIAN, zis ”Gică, IORDACHE DANIEL IONUȚ, zis ”Buduluș, DUȚĂ CRISTINEL, MOTOC AUREL şi ȘTEFĂNESCU FLORINEL, zis ”Van Damme”, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată”, se precizează într-un comunicat transmis de DIICOT.

Şapte dintre membri, cu vârste cuprinse între 28 și 42 de ani, au fost reţinuţi, iar pe numele a doi dintre ei a fost luată măsura controlului judiciar, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Bacău şi Dâmboviţa, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și al jandarmilor din Buzău şi Ploieşti.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării, s-a cooperat cu autorităţile polițienești din Scoţia şi Irlanda de Nord, fiind înființată o echipă comună de anchetă (JIT) cu cele două state.