VIDEO Percheziții la mai multe proprietăți ale omului de afaceri Valentin Burada. Descinderile, în cadrul unei urmăriri penale, la o renumită clinică de înfrumusețare

Oamenii legii au efectuat percheziții joi, la complexul turistic Hanul Vânătorilor, deținut de omul de afaceri, Valentin Burada. Acesta este implicat într-un scandal care vizează o renumită clinică de înfrumusețare din București.

Potrivit anchetatorilor intervențiile derulate la clinica de înfrumusețare, nu ar fi fost evidenţiate în sistem contabil iar unii dintre angajații care efectuau procedurile medicale nu ar fi avut autorizație pentru exercitarea unei astfel de profesii.

Infracţiunile cercetate ar fi fost săvârşite de către reprezentanţii Swiss Estetix, care funcţionează în municipiul Bucureşti, cu ocazia procedurilor de înfrumuseţare invazive sau noninvazive , atât la sediul acesteia, cât şi în alte locaţii partenere de pe teritoriul ţării de către angajaţi ori colaboratori.

Descinderile au fost efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, care derulează în toată țara 45 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii.

La Buzău au fost derulate opt percheziții, în comuna Ulmeni, dar și la alte adrese. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, oamenii legii au cautat documente care să probeze posibila activitate infracțională, dar și bani, ustensile și alte obiecte care ar putea avea legătură cu dosarul.

Buzoianul Valentin Burada a mai fost în mijlocul unui scandal și în 2019 legat de intervenții estetice fără personal specializat într-o locație din Suceava.

Clinica Swiss Estetix, condusă de buzoianul Valentin Burada, a devenit între timp Swiss Clinics, după ce prima a fost închisă de autoritățile sanitare.