VIDEO Percheziții la interlopii din cartierul Mihai Viteazu. Clanul Popină, băgat în anchetă!

Șapte persoane au fost reținute în urma unor ample percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău în 11 locații din municipiul Buzău, la domiciliile unor membri ai clanului Popină. Aceștia sunt bănuiți de tâlhărie, camătă și șantaj.

Polițiștii au confiscat din locuințele acestora 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism.

Verificările au fost făcute în cartierul Mihai Viteazu, toți cei vizați de anchetă fiind membri ai clanului Popină, familie de romi implicată de-a lungul timpului în mai multe scandaluri și acte de violență.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2012-2021, bănuiții ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile.

Șaisprezece mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reținerii față de șapte persoane, 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău.

În cursul acestei zile, urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități, au fost angrenați și polițiști de investigarea criminalității economice, polițiști de ordine publică, criminaliști și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

UPDATE

Trei dintre cele șapte persoane reținute pentru tâlhărie, cămătărie și santaj, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile.

Față de celelalte patru persoane, cercetările sunt continuate sub măsura controlului judiciar.