VIDEO Percheziții efectuate de criminaliști şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, la domiciliul unor proxeneți din Buzău

Doi tineri din Buzău au fost reținuți pentru proxenetism după ce și-au trimis partenerele de viață să-și vândă trupul. Infractorii au strâns  de pe urma celor două femei peste 250.000 de euro.

Perchezițiile efectuate de criminaliști şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale vizat imobile din Vadu Pașii, Măgura și municipiul Buzău.

Au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere pentru persoane cu vârste cuprinse între 22 și 55 de ani, din județele Buzău, Vrancea și Teleorman.

La percheziții au fost identificate și ridicate mai multe medii de stocare. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism de lux.

Din verificările efectuate a rezultat că în perioada 2016-2020, doi tineri în vârstă de 27, respectiv 32 de ani, ambii din municipiul Buzău, ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere de 25 și 26 de ani, pe teritoriul mai multor state: România, Elveția, Marea Britanie, Germania.

În urma activităților ilicite, cei doi tineri ar fi obținut foloase materiale estimate la 250.000 de euro.

Faţă de cei doi tineri s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, urmând a fi prezentaţi parchetului cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea dispunerii măsurilor legale.