VIDEO Patru mașini s-au tamponat, pe E85, după ce unul dintre șoferi a frânat brusc

Evenimentele rutiere se țin lanț pe drumul european E85, în județul Buzău, din cauza vitezei excesive și a indisciplinei în trafic a șoferilor și pietonilor deopotrivă. La câteva ore după accidentarea unei bătrâne care traversa șoseaua la Oreavu prin loc nepermis, patru mașini s-au tamponat, la 15 kilometri distanță.

În ciuda numeroaselor acțiuni de combatere a indisciplinei în trafic organizate de Poliție, șoferii continuă să încalce regulile de circulație pe cea mai importantă arteră rutieră care străbate județul Buzău.

În jurul orei 17.00, patru autovehicule s-au tamponat la intrare în Poșta Câlnău, pe sensul de mers către municipiul Râmnicu Sărat, din cauza nepăstrării distanței între vehicule.

Mai mulți șoferi care, spun polițiștii, circulau cu viteză mare într-o coloană au fost fost luați prin surprindere de gestul unui conducător auto din față, care a frânat brusc fără să fi avut vreun obstacol evident.

Patru autoturisme s-au ciocnit, unul dintre ele ajungând în afara șoselei. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Traficul auto în zonă a fost perturbat timp de o oră, până când mașinile avariate au fost înlăturate de pe partea carosabilă.â

În ultimele zile, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 355 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 72 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 149 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 47 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 191 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui buzoian de 51 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (35), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(13), dar şi 84 pentru alte abateri în trafic.

Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 35 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 193.791 de lei.