VIDEO Părinţii copiilor unui grup vocal au hotărât să-i fie cu toţii naşi bebelușului abandonat în curtea spitalului județean

Povestea bebeluşului abandonat de mamă în parcarea Spitalului Judeţean Buzău a şocat opinia publică din România. Copilul se află internat în secţia pediatrie a spitalului iar apoi va merge într-un centru de plasament. Drama micuţului i-a impresionat si pe părinţii copiilor unui grup vocal din Buzău, care au hotărât să fie cu toţii naşii micuţului.

Botezul a avut loc chiar astăzi, 12 decembrie 2017, la biserica din curtea Spitalului Judeţean Buzău. Noii părinţi spirituali au promis că îl vor ajuta pe micuţul Nicholas-Răzvan până când acesta se va face mare.

Micuţul Nicholas Răzvan a venit pe lume la Maternitatea din Buzău pe 3 noiembrie. Săptămâna trecută, vineri, mama sa a decis că nu-l mai poate îngriji şi l-a lăsat învelit într-o pătură aşezat într-un cărucior, între maşinile din parcarea spitalului judeţean.

Cea care l-a adus pe lume îi pusese în coşuleţul căruciorului şi un biberon cu lapte dar şi o scrisoare medicală de la externarea din spital dar nu s-a gândit că micuţul poate îngheţa de frig până îl găseste cineva. Poliţiştii au aflat că mama băieţelului era prostituată şi mai adusese pe lume alti nouă copilaşi.

Ultimii şapte copii ai femeii sunt toţi în grija statului. Povestea micuţului abandonat, ultimul născut, a impresionat oamenii cu suflet din Buzău care au luat legătura cu asistentele din spital şi s-au interesat de starea băiatului. Astăzi au mers în număr mare la biserica din incinta unităţii spitaliceşti şi l-au creştinat pe bebeluş.

Cea care a avut iniţiativa şi-a asumat şi rolul de mamă şi l-a scos pe bebeluş în haine noi, din secţia de pediatrie. Micuţul Nicholas a primit taina botezului de la un preot misionar.

Persoanele care au asistat la botez vor prin gestul de astăzi să-i schimbe soarta micuţului. Creştinarea lui Nicholas s-a petrecut în ziua în care ortodocşii îl prăznuiesc pe Sfântul Spiridon, părintele orfanilor.

În zilele viitoare, Nicholas va fi preluat de Protecţia Copilului şi va ajunge la un asistent maternal profesionist, care mai are în grijă un frate al bebeluşului.