VIDEO Parcul Crâng a fost evacuat aseară după apariția unor mistreți pe alei

Buzoienii aflați sâmbătă seara la promenadă în Parcul Crâng au fost trimiși acasă de polițiști și jandarmi, pentru a nu fi atacați de mistreți. Trei porci sălbatici au apărut mai întâi pe aleea centrală a parcului, după aceea la un loc de joacă și ulterior în centrul parcului, lângă Obelisc. Echipajele de la ordine publică au supravegheat toată noaptea parcul.

Plimbarea de noapte a mai multor tineri a fost oprită de oamenii legii chemați în Crâng printr-un apel la 112 care anunța prezența unei turme de mistreți pe aleile parcului.

Trei animale mari au apărut, inițial, la locul de agrement pentru copii și bunici, printre leagănele și mesele de șah. Turma s-a îndreptat apoi spre Obelisc după care și-a făcut din nou apariția în apropierea bisericuței.

Panicați, oamenii au anunțat imediat forțele de intervenție, iar primii care au reacționat au fost polițiștii locali care faceau de serviciu în parc. De asemenea, echipaje de jandarmi și poliție, dar și reprezentanți AJVPS au apărut în parcul Crâng.

Buzoienii din parc au fost sfătuiți să se îndepărteze, iar cei care intenționau să intre în Crâng au fost întorși din drum de forțele de intervenție. Până și cerșetorii au fost scoși din boscheți au fost avertizați.

Polițiștii locali și jandarmii au scotocit pădurea în căutarea animalelor, însă fără niciun rezultat. Ei au rămas toată noaptea să supravegheze parcul, întrucât zeci de oameni petreceau în localurile din Crâng. Specialiștii sunt de părere că animalele au ieșit din pădure de foame și este foarte posibil să fi fost mai mulți, nu doar cei trei observați pe alei.