VIDEO Parada luptătorilor romani și daci pe străzile Buzăului a inaugurat Buzău Fest

Mii de buzoieni au urmărit joi seară parada cu torțe din deschiderea Buzău Fest. Alaiul format din soldați romani, luptători daci, gladiatori și ostași din Primul Război Mondial s-a oprit în Parcul Crâng unde spectatorii au admirat jonglerii cu foc.

Peste o sută de soldaţi daci şi romani, gladiatori şi militari români din Primul Război Mondial, acompaniaţi de fanfara Garnizoanei Buzău, au defilat cu torţe în deschiderea celei de-a doua ediţii a Buzău Fest, sărbătoarea judeţului Buzău desfăşurată în perioada 1-2 iunie.

La ora 21.00, soldaţii au pornit din faţa Catedralei Arhiepiscopale şi au parcurs Bulevardul Unirii – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng.

Pe traseu, luptătorii din antichitate au fost aplaudați și fotografiați de mulțimea venită special să vadă parada organizată pentru a doua oară la Buzău. Cei peste o sută de războinici vor putea fi văzuţi vineri și sâmbătă la Sărata Monteoru.

Alaiul s-a oprit la Obelisc, acolo unde soldaţii bulgari au oferit un spectacol pirotehnic.

Cu soldații romani, dacii, gladiatorii și dansatoarele antice buzoienii se vor întâlni la Monteoru mâine după-amiază, când vor începe luptele, bătăliile și prezentările militare.

 

Timp de două zile polul distracției buzoienilor se va muta în stațiunea Sărata Monteoru acolo unde organizatorii au pregătit o pleiadă de manifestări pentru toate gusturile.

Totodată, pentru buzoienii care nu au cu ce ajunge în stațiunea Sărata Monteoru organizatorii vor pune la dispoziție două autobuze supraetajate care vor face curse gratuite Buzău-Monteoru din oră în oră în intervalul 10.00-19.00 dar și 6 microbuze care vor efectua curse gratuite de la Sărata Monteoru către Buzău în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul orar 22.00-24.00.

Vineri seară de la ora 22.00 pe scena amplasată în stațiunea buzoiană Sărata Monteoru va concerta maestrul Nicolae Botgros cu orchestra Lăutarii și Ioan Paladi.

Iată programul evenimentelor de mâine:

9.30 – Concurs desene pe asfalt ”Copilăria mea și jocurile ei” – Muzeul Județean Buzău
9.30 – Spectacol pentru copii ”Muzicanții din Bremen” (la finalul piesei – ora 10.30 – copiii vor primi dulciuri si baloane)
12.00 – Deschiderea Buzau Fest
12.30 – Parada portului popular buzoian (copiii vor primi dulciuri și baloane)
ora 11.00 – 13.00 – Piața Dacia: acțiune pentru copii a SCM Gloria Buzău (tombolă cu premii)

Intrarea la Parcul de aventură din Sărata-Monteoru va fi gratuită pentru toți copiii.