VIDEO Panouri fonoabsorbante pe DN2E85, la Spătaru. Autoritățile din Costești anunță și alte investiții în infrastructura cartierului nou

În urma solicitărilor repetate făcute de autoritățile din Costești , CNAIR a hotărât amplasarea de panouri fonoabsorbante în zona cartierului nou de la Spătaru, pentru atenuarea zgomotului produs de traficul rutier de pe DN2E85. Tot în această zonă primăria din Costești a emis deja autorizația de urbanism pentru asfaltarea drumului colector către DN2E85.

În ultimii ani traficul a crescut exponențial iar proprietarii cartierului de vile din Spătaru s-au plâns frecvent de zgomotul puternic care le afectează sănătatea.

Principala sursă de poluare din zonă este cea fonică, produsă de camioanele de mare tonaj care tranzitează zona, fiind o cauză majoră de disconfort.

„Sunt increzători că demersurile noastre vor conduce până la urmă la creșterea calității vieții în zona cartierului nou.Nivelul de zgomot va fi redus prin amplasarea acestor panouri și totodată vor fi îmbunătațite conditiile de mediu pentru persoanele care locuiesc aici” a declarat edilul localității Nicolae Gioabă.

Tot în cartierul nou de la Spătaru este programată din toamnă și o asfaltare a drumului colector din zonă.

„Avem certificatul de urbanism pentru asfaltarea drumului colector și sperăm ca în cel mai scurt timp să obținem și autorizația de construire ca să demarăm licitația. Ne-am propus ca în septembrie sau cel târziu în octombrie să ne apucăm de asfaltare. Acest obiectiv este important pentru noi, pentru că având doar o intrare și o ieșire, asfaltarea acestui sector de drum ar crește confortul proprietarilor din zonă întrucât vom elimina praful.” a mai spus primarul Nicolae Gioabă.

 

Zona nouă din Spătaru este de 20 de ani în continuă extindere, cele peste o sută de familii de aici beneficiind în ultimii ani de îmbunătăţiri la capitolul infrastructură, printre care și introducerea unei rețele moderne de apă.

Autoritățile pregătesc și alte investiții în infrastructura cartierului nou, cum este cunoscut printre sătenii din Spătaru, care se află în prelungirea localităţii Spătaru, spre Costeşti, în imediata vecinătate a şoselei europene E 85.

Este vorba de o rețea de canalizare în valoare de 4 milioane de euro, care va rezolva problemele vechi cu care se confruntă locatarii din zonă. “În curând vom avea condiții decente și în cartierul nou. Canalizarea o vom lega cu cea de la Buzău și sperăm ca în urma acestei investiții de amploare să putem rezolva și problema apei care băltește în zonă, din cauza nivelului ridicat al pânzei freatice.” a mai adăugar edilul localității Costești, Nicolae Gioabă.

Urmărește-ne pe Google News