VIDEO O viitură apocaliptică a devastat șantierul noului pod de la Vadu Pașii

O viitura puternică produsă sâmbătă după amiază a provocat mari necazuri muncitorilor angrenați în construcția noului pod de la Vadu Paşii care va lega Muntenia de Moldova .Apele umflate al râului Buzău au deteriorat tablierele pregătite pentru instalare și au distrus mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului. Constructorul anunță acum o întârziere de cel puțin 1 an la finalizarea proiectului.


Șantierul de pe râul Buzău din localitatea  Vadu Pașii de la noul pod care va lega Muntenia de Moldova a fost de-a dreptul devastat sâmbătă după amiază de apele umflate ale râului Buzău.

Viitura teribilă formată în zona de munte a județului Buzău a lovit cu o forță nemaivăzută, lăsând în urmă pagube de aproape 10 miloane de lei.

Lucrările de finalizare ale obiectivului care erau date ca sigure în această vară se vor amâna cu cel puțin un an. „Avem pagube imense care se apropie de 10 milioane de lei. Sunt tabliere deformate, sunt matrițe stricate, fier beton pierdut pe cursul Buzăului și practoc vorbim de un adevărat dezastru lăsat în urmă de această viitură.Apele umflate au distrus toată munca noastră din octombrie 2018 și până acum. Facem apel și la firma de asigurări ASIROM despre care am ajuns să credem că sunt rău platnici, să ne despăgubească rapid, pentru că nici banii de la inundațiile de anul trecut nu i-au plătit.” ne-a declarat Victor Vasilescu, Director General al societății Integral S.A.

Primele lucrări complexe de amplasare ale segmentelor de tablier erau programate pentru finele lunii mai apoi fuseseră reporgramate pentru luna iulie insă ele vor începe potrivit contructorului abia anul viitor după ce două dontre tabliere au suferit avarii grave, fiind deformate de forța apelor umflate.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul.Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 milioane de lei.