VIDEO O pensiune din Pătârlagele a ars ca o torță. Aici lucrează tineri proveniți din casa de copii „Familia Amurtel”

Incendiu violent la pensiunea Valea Lupului din orașul Pătârlagele. Centrala defectă a provocat, sâmbătă noaptea, aprinderea mansardei din lemn, care a ars violent până la venirea pompierilor.

Potrivit martorilor, la pensiunea afectată de incendiu nu s-ar afla turiști întrucât patronii din elveția s-ar fi pregătit doar pentru organizarea Revelionului.

Doar un administrator aflat la fața locului a dat alarma în momentul în care a văzut că nu poate stăpâni focul.

Flăcările care au atins câțiva metri înălțime au distrus mare parte din clădire iar la această oră mai multe echipaje de la ISU Buzău dar și sătenii se luptă să lichideze incendiul.
Pagubele sunt estimate la câteva sute de mii de lei.

vlcsnap-error904

Pensiunea aparține Corneliei Fischer, o elvețiancă venită în România în anul 1991. Împreuna cu Asociația de Ajutor Amurtel România, aceasta a construit casa de copii „Familia Amurtel” pentru copii abandonați. Casa a fost coordonată timp de douăzeci de ani de Cornelia Fischer.

Pensiunea nu este doar un obiectiv turistic ci primul loc de muncă al tinerilor defavorizați care provin din sistemul social coordonat de Cornelia Fischer. Localul turistic din satul Valea Lupului se află la o distanța de șapte kilometri de casa de copii din Pănătău.

Urmărește-ne pe Google News