VIDEO Nuntă la cort, deranjată de polițiști. Jumătate dintre invitați au fost obligați să petreacă afară, la terasă

Nunta unor tineri romi din Buzău a avut parte, joi, de câțiva invitați nepoftiți. Mai mulți polițiști au descins în complexul situat în comuna Vernești, lângă municipiul Buzău, pentru a verifica legalitatea evenimentului, în contextul pandemiei. Pentru că au descoperit un număr mai mare de nuntași decât limita permisă, oamenii legii au sancționat proprietarul localului și au obligat o parte din invitați să petreacă în afara cortului.

Joi seară, în cadrul unei ample acțiuni de verificare și control organizate pe raza municipiului Buzău și a comunelor limitrofe, în intervalul 17.00 – 20.00, poliţiştii au constatat mai multe nereguli la un agent economic din comuna Verneşti, cu obiect de activitate organizarea de evenimente private.

La momentul controlului, în interiorul incintei, era în desfăşurare o nuntă la care participau aproximativ 110 persoane. Poliţiştii au adus la cunoștință organizatorului prevederile legale și au pus în vedere acestuia să se conformeze de îndată normelor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În scurt timp, deficiențele au fost remediate. Mai precis, invitații au fost relocați astfel încât în cort să rămână 50, iar ceilalți să petreacă afară, pe terasa complexului. Reorganizarea nunții s-a făcut fără incidente. Pentru abaterile constatate, atât mirii, considerați organizatori ai nunții, cât și gazda petrecerii s-au alesc cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei.