VIDEO Nu e de glumit! Poliția Locală a început să bată la porțile gospodăriilor găsite cu rufe la vedere

Buzoienii care își usucă rufele la vedere au intrat deja în atenția Poliției Locale. Deocamdată, cei găsiți cu rufele-n public au primit avertisment, însă data viitoare ei ar putea primi sancțiuni usturătoare.

De la 1 noiembrie, în municipiul Buzău, a intrat în vigoare un regulament de conviețuire socială, care, printre multe alte restricții impuse cetățenilor, prevede și interzicerea uscării rufelor sau a covoarelor în public.

Polițitii locali au demarat déjà controale în căutarea cetățenilor care nu respectă noul regulament. Așa cum era de așteptat, mulți buzoieni nu știau că de la începutul lunii noiembrie nu mai au voie să usuce rufele „la vedere”.

Polițiștii locali nu au aplicat amenzi, ci doar i-au avertizat pe cetățenii care si-au etalat rufele in public.

În schimb, agenții au aplicat 345 de amenzi, pentru alte infracțiuni privind tulburarea ordinii și liniștii publice și aruncarea gunoaielor la întâmplare.

Buzoienii care nu respectă prevederile noului regulament de conviețuire socială riscă avertisment sau amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei. Aceeaşi amendă se aplică si în cazul persoanelor care scuipă pe domeniul public sau aruncă hârtii, dar și celor surprinși că scriu sau desenează pe faţadele blocurilor, clădirile, gardurile, monumentele şi statuile de pe raza municipiului Buzău.

Totodată, regulamentul interzice ocuparea domeniul public cu materiale de construcţie sau depozitarea pe domeniul public de recipiente care conţin materiale de construcţii. În cazul societăților comerciale care încalcă noul regulament, amenda este cuprinsă între 1000 și 2.500 lei.