VIDEO Noul pod rutier de la Cislău, dat în folosință marți. Un convoi de camioane a testat rezistența construcției

Autoritățile au inaugurat, marți, primul pod rutier construit de la zero, în ultimii 30 de ani, pe un drum național din județul Buzău. Este vorba despre podul de la Cislău, peste râul Bâsca Chiojdului, a cărui construcție a început în noiembrie 2020.

Mai multe convoaie de camioane au circulat cu viteză redusă pe pod, pentru a testa rezistența viaductului de la kilometrul 46+471.

Timp de câteva minute în șir s-a claxonat, odată cu inaugurarea podului care traversează Bâsca Chiojdului.

Șoferii care tranzitează DN 10 au scăpat de semafoarele amplasate provizoriu la Cislău, la trecerea peste Bâsca Chiojdului.

Obiectivul, în lungime de 140 de metri, a fost realizat în aproape doi ani. În tot acest timp, în zonă s-a circulat alternativ, traficul fiind semaforizat.

Este un obiectiv realizat în proporție de peste 90 la sută cu resurse din județul Buzău, de la betoane, forță de lucru sau structuri metalice. Valoarea lucrărilor de construcție a podului a fost de peste 17 milioane de lei.

Noul pod este extrem de important pentru toți șoferii care circulă pe Drumul Național dintre Buzău și Brașov, în condițiile în care vechiul pod era deteriorat și devenise un adevărat pericol public.

Urmărește-ne pe Google News