VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii, inaugurat vineri în prezența autorităților județene și locale

Un nou pod peste răul Buzău, a fost inaugurat vineri, la granita dintre comuna Vadu Pașii și municipiul Buzău. Momentul a fost unul emoționant, mulțimea prezentă la ceremonia de deschidere năvălind pe noua cale rutieră de pe ambele maluri ale râului Buzău.

După deschiderea oficială, buzoienii dar și sătenii din Vadu Pașii au ținut să se întâlnească chiar la mijlocul podului nou construit.

Mai bine de 16 ani au avut de așteptat șoferii care tranzitează către Moldova si spre alte trei comune din Buzău.

Vechiul pod construit de Anghel Saligny în urma cu 100 de ani, fusese închis în timpul inundațiilor devastatoare din anul 2005, fiind în pericol de prăbușire.

Noul pod a fost inaugurat, la orele prânzului, în prezența autorităților locale și județene.

„Timp de 16 ani ne-am luptat cu hățișul legislativ și cu birocrația dar în cele din urma ne bucurăm că am reușit să inaugurăm acest obiectiv extrem de important pentru toți buzoienii. De-a lungul timpului am trecut peste orgoliile politice și ne-am dat cu toții mâna ca să putem finaliza acest pod.” a d declarat Petre Emanoil Neagu presedintele CJ Buzău.

„Este o mare realizare pentru toți locuitorii comunei noastre care așteaptă de atâția ani să se refacă acaeastă punte peste râul Buzău.Sperăm ca după deschiserea acestui pod să devenim mult mai atractivi și pentru investitori, odată cu dezvoltarea accelerată a infrastructurii din localitatea noastră”a declarat primarul comunei Vadu Pasii, Gheorghe Firon.

Prezent la marea inaugurare, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, este de părere că finalizarea acestui obiectiv reprezintă un nou pas către dezvoltarea comunităților.” Odată cu deschiderea acestui pod rutele autobuzelor se scurtează cu zeci de kilometri în fiecare zi iar despre comuna Vadu Pașii, putem spune că a devenit un cartier al municipiului Buzău.Însă dezvoltarea acestei zone va continua odată cu construirea unui alt pod peste Buzău, la numai 2 kilometri de acesta, care va deservi autostrada ce leagă Moldova de capitală.” a precizat Constantin Toma.

Reprezentații autoritătilor locale și judetene au ținut să marcheze importanța finalizării podului de peste râul Buzău, un final așteptat de ani buni de către mii de localnici din zona Vadu Pașii – Robeasca, dar și pentru că noua rută va diminua din traficul aglomerat către Moldova, de pe podul de la Mărăcineni.

Obiectivul este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, iar investiţia se ridică la peste 26 de milioane de lei.

Deși scos din uz, vechiul pod construit de Anghel Saligny, a rămas în picioare, urmând a fi restaurat si transformat în muzeu.