VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii, aproape gata

Lucrările la noul pod peste râul Buzău, de la Vadu Pașii, se apropie cu pași repezi de final. Calea rutieră a fost deja asfaltată, trotuarele finisate, urmând ca drumurile de legatură dinspre Buzău și Vadu Pașii să primească și stratul de uzură.

Noua punte rutieră care traversează râul Buzău este deja conectată cu vechiul drum din localitatea Vadu Pașii.

Modernizarea drumului către noul pod peste râul Buzău, a costat autoritățile din Vadu Pașii , peste 20 de miliarde de lei vechi.

Strada Orașului primește un covor asfaltic nou dar și infrastructură modernă constând în canalizare, rigole de scurgere din beton și iluminare cu leduri.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, recent, că podul va fi inaugurat la sfârșitul lunii viitoare.

Termenul de finalizare a tot fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai 2019 care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Din acest an podul construit între Buzău și Vadu Pașii va deveni o alternativă viabilă la traversarea râului Buzău pentru mașinile care circulă dinspre București către Moldova.

Totodată, autoritățile au decis ca vechiul pod, proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny, să fie restaurat și păstrat ca monument istoric.

Urmărește-ne pe Google News