VIDEO Municipiul Buzău, în scenariul roșu. Certificatul verde Covid-19, obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante sau la evenimente publice și private

Municipiul Buzău a intrat în scenariul roşu, după ce a depășit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori. Accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde.

Potrivit datelor Prefecturii Buzău, privind incidența cazurilor de Covid-19, în ultimele 14 zile, municipiul a atins, joi, o rată de infectare de 3,37 la mia de locuitori, cu 438 de îmbolnăviri.

În scenariul roșu, accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde.

Conform unei recente hotărâri de guvern, în județele sau localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activități este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test Covid negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde Covid-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Nunțile și botezurile pot fi organizate cu un număr de maximum 200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp, cu condiția ca invitații fie vaccinați sau testați negativ.

O altă regulă prevede că zona de servit masa la restaurantele din mall va fi bine delimitată și aici vor avea acces doar buzoienii care prezintă certificatul verde.

Urmărește-ne pe Google News