VIDEO Momentul în care un TIR se răstoarnă lângă o stație PECO, în urma unui accident, pe DN1B, la Merei

Un camion încărcat cu cereale a fost pe punctul de a provoca o deflagrație, după ce a ricoșat într-o stație de carburant, pe DN1B, în urma unui accident, produs pe raza localității buzoiene Merei. Pentru a evita o explozie, curentul electric a fost oprit și mai multe echipaje de pompieri au supravegheat zona.

Potrivit IPJ Buzău, două persoane necesită îngrijiri medicale. Din autocamion s-a împrăștiat pe suprafața carosabilă toată încărcătura de cereale.

Este vorba de o coliziune între un autoturism condus de către un bărbat de 77 de ani, din București, pe DJ203 G către intersecția cu DN1B și un autocamion de mare tonaj, condus pe drumul prioritar de către un șofer de 57 ani, din Ialomița.

După impactul cu autoturismul, camionul a intrat într-un container cu pompe pentru benzină și motorină, după care s-a răsturnat pe carosabil, împrăștiind tone de porumb pe șosea. O bucată metalică din stația de carburant a rămas lipită pe cabina mașinii.

Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului autocamionului, care a fost preluat de ambulanță pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

La acest moment traficul încă se desfășoară pe rute alternative, dirijat.