VIDEO Moment istoric la noul pod de la Vadu Pașii: s-a turnat primul strat de asfalt!

Lucrările la noul pod peste râul Buzău, de la Vadu Pașii, se apropie cu pași repezi de final. Odată cu finisarea căii de rulare și amemajarea trotuarelor, a fost turnat și un prim strat de asfalt peste jumătate din pod, pe porțiunea dinspre Buzău.

Operațiunile de mare anvergură s-au finalizat încă din noiembrie anul trecut, peste 80 la sută din pod fiind finalizat.

Constructorul podului de la Vadu Pașii execută în această perioadă, montajul ultimelor tronsoane ale căii de rulare a podului, pe malul din apropierea comunei Vadu Pașii.

Operațiunea se va muta, însă în următoarele săptămânii, pe calea de rulaj, unde va fi amenajată șoseaua propriu zisă.

După fixarea trotuarelor, urmează ca muncitorii să amenajeze calea de rulare și să toarne asfaltul pe toată porțiunea podului .

Pentru că lucrările se derulează într-un ritm alert,, podul ar putea fi dat în folosință în luna aprilie.

Termenul de finalizare a tot fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai 2019 care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lucrarea este executată de un consorțiu care a angajat forță de muncă din Buzău.

Din acest an podul construit între Buzău și Vadu Pașii va deveni o alternativă viabilă la traversarea râului Buzău pentru mașinile care circulă dinspre București către Moldova.