VIDEO Ministrul Agriculturii, Petre Daea, printre primii oaspeți ai ediției din acest an a Târgului Toamna Buzoiană

A început „Toamna Buzoiană”, unde timp de o săptămănă producătorii locali de legume, fructe și produse tradiționale au ocazia să-și expună roadele din noua recoltă. La deschiderea oficială de duminică, a fost prezent și ministrul Agriculturii, un personaj emblematic, care toamna obișnuiește să facă turul a zeci de festivaluri ale recoltei, de unde făce și cumpărături.

Petre Daea a fost printre primii oaspeți ai ediției din acest acest an a târgului de toamnă.

El a fost întâmpinat cu mult entuziasm de către primarul Constantin Toma, în calitate de organizator, directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea, și directorul Băncii Vegetale de Gene, Academicianul Costel Vânătoru.

Ministrul Agriculturii și-a cumpărat, băuturi naturale, fructe dar și diverse sortimente de fasole, ceapă de apă și celebrul usturoi Benone, produs la Buzău.

A insistat să le plătească fermierilor pentru fiecare produs ales. Petre Daea a cheltuit câteva sute de lei pe produsele care i-au făcut cu ochiul de pe tarabe.

În cadrul festivalului „Toamna Buzoiană”, producătorii autohtoni oferă spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat.

Concurența este mare, iar producătorii își îmbie clienții cu marfă frumoasă și ieftină. Pe usturoiul Benone și ceapa roșie de Buzău e bătaie.

Sute de oameni au venit la deschiderea festivalul dedicat toamnei, unii doar pentru a testa piața, alții hotărâți să-și încarce sacoșele cu legumele pentru conserve.

Până pe 25 septembrie, buzoienii sunt așteptați la târg, unde pot cumpăra marfă proaspătă și sănătoasă și de la standurile producătorilor locali, iar de la ora 17.00, pot lua parte la recitalurile susținute de numeroși artiști de muzică populară.

Urmărește-ne pe Google News