VIDEO Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a deschis ”Toamna Buzoiană”. A plecat cu sacoșa plină de cumpărături

Miercuri, s-a deschis „Toamna Buzoiană”. Prezent la inaugurarea evenimentului dedicat recoltei, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a stat de vorbă cu fiecare producător în parte, într-un tur de peste trei ore prin târg. Oaspetele de seamă nu a rezistat tentațiilor, degustând și cumpărând mai multe produse. Daea a pus în traistă de la porumb fiert, brânză de oaie, țuică până la o alifie pentru mâini.

Evenimentul organizat de Primăria Buzău, Consiliul Județean și Direcția Agricolă a început astăzi în spațiul expozițional de la Drăgaică și va ține până pe 8 octombrie. Zeci de producători și-au expus mărfuri variate, de la legume și fructe, produse din carne, lactate și dulcețuri, până la produse vini-viticole, animale și obiecte de artizanat.

La deschidere, a fost prezent ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a venit însoțit de secretarul general din minister, buzoianul George Sava. Ei au fost întâmpinați de primarul Constantin Toma, viceprimarul Ionuț Apostu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Adrian Petre și Romeo Lungu, precum și de alți directori din aparatul administrativ buzoian.

Demnitarul a ținut un discurs pe scena amplasată în spațiul care găzduiește târgul Drăgaica după care, însoțit de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și directorul Cosmin Florea de la Direcția Agricolă, ministrul Daea a trecut pe la standurile comercianților, fermierilor și meștușugarilor prezenți la târg.

Ministrul a avut răbdare să stea de vorbă cu fiecare producător în parte și, acolo unde a găsit marfă pe placul său, a scos bani din buzunar și a cumpărat. Brânza de oaie, dulceața, porumbul fiert, crema de mâini sau opincile au fost doar câteva dintre produsele care au ajuns în coșul de cumpărături al ministrului. De asemenea, demnitarul a gustat din produsele tradiționale buzoiene, apreciind calitatea cârnaților și a brânzeturilor care au dus renumele județului până peste hotare.

Un moment amuzant a fost atunci când un crescător de animale și mic producător local de preparate din carne i-a ieșit în cale ministrului Daea pentru a-și spune necazul, cu care de altfel se confruntă mai toți crescătorii de ovine, dar și pentru a-i oferi demnitarului mostre de bunătăți din carne.

Petre Daea s-a oprit apoi pentru a cumpăra trei porumbi fierți, după care și-a continuat vizita. Pe traseu, Daea a mai pus în traistă o alifie pentru mâini, brânză de oaie, țuică, dulceață și alte produse tradiționale.

Buzoienii care vor să-și facă aprovizionarea pentru iarnă sunt invitați să viziteze târgul „Toamna Buzoiană”, organizat cu sprijinul S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” în Drăgaică. Prețurile practicate sunt accesibile, iar oferta este variată. Târgul va găzdui numeroase manifestări folclorice autentice susținute de formații și interpreți de seamă de muzică populară.