VIDEO Militarul buzoian ucis în Afganistan a ajuns acasă. Joi va fi înmormântat

Trupul sublocotenentului postmortem Mădălin Stoica, militarul buzoian ucis vineri în Afganistan, a ajuns la Buzău cu un convoi militar. Sicriul cu trupul neînsuflețit al eroului a fost depus la capela bisericii „Sfântul Ștefan”. Slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora 12.00.

Convoiul militar a ajuns luni după-amiază în Buzău, însoțit de mașinile de poliție cu girofar, ambulanțe și un microbuz în care se aflau membrii familiei. Momentul sosirii a fost marcat de acordarea Onorului de către camarazii prezenți.

Răpusă de durere, familia lui Mădălin a asistat neputincioasă la coborârea sicriului înfășurat în tricolor din camionul militar care l-a adus de la București. Soția eroului a ținut permanent la piept tabloul cu fotografia lui Mădălin.

Sicriul va fi în capela de pe strada Frăsinet până joi dimineață, timp în care rudele, prietenii, cunoscuții și buzoienii, în general, își pot lua rămas bun de la sublocotenentul (p.m.) Mădălin Stoica. În dimineața zilei de joi, sicriul cu trupul neînsuflețit al militarului erou va fi dus către Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din curtea Garnizoanei, urmând a fi înhumat în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Sublocotenentul (p.m.) Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.