VIDEO Microbuz plin cu elevi, lovit violent de un autoturism, pe DN10. Opt copii și doi adulți, transportați la spital

#image_title

Opt copii și doi adulți au ajuns marți după-amiază la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în urma unui grav accident produs pe DN 10. A fost activat planul rosu de intervenție iar traficul pe șoseaua națională care leagă Buzăul de Brașov a fost blocat o oră și jumătate. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Autoturismul condus de o șoferiță de 26 de ani a pătruns pe contrasens la întrare în localitatea Ciuta.

Șoferul microbuzului tocmai plecase din stație unde au coborât trei elevi. A văzut mașina pe contrasens și, la câteva zeci de metri de stație, a oprit pe un pod. A avut grija după impactul frontal să-i liniștească pe copii.

Șase dintre micii pasageri ai microbuzului au fost transportați la Spitalul județean pentru evaluare medicală. Au ajuns de aemenea la urgențe încă doi copii și două femei din autoturism.

Cele doua femei din autoturism au rămas preț de câteva momente în stare de inconștiență, motiv pt care a fost solicitat un elicopter SMURD.

Acestea au suferit multiple traumatisme în urma accidentului rutier, iar o parte dintre copii au suferit atacuri de panică.

Potrivit polițiștilor de la Serviciul Rutier, vinovată de producerea accidentului ar fi șoferița autoturismului, o tânără de 25 de ani, din Măgura, care, pe fondul carosabilului umed, ar fi pierdut controlul volanului și a părtuns pe contrasens, izbindu-se violent de microbuzul școlar.

Traficul pe DN 10 a fost reluat după o ora și jumătate, timp in care s-au format coloane de mașini pe ambele sensuri.

Urmărește-ne pe Google News