VIDEO Maneliști și lăutari din Buzău, luați la audieri de poliție. Suspecții, acuzați că ar fi obținut pe nedrept de indemnizații în pandemie

Mai mulți maneliști și lăutari din Buzău sunt suspectați de poliție că, în pandemie, au întocmit documente false cu scopul de a obține indemnizații de la stat. Ar fi obținut pe nedrept 500.000 lei.

IPJ Buzău anunță, printr-un comunicat de presă, că au fost organizate 18 percheziții domiciliare în Buzău și una în Ilfov. Un număr de 16 persoane suspectate de astfel de fapte ar fi obținut pe nedrept sume mari de bani.

”Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale sau alte convenții, care ar fi fost depuse la autoritatea competentă, obținând, în mod ilegal, 500.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Suspecții au întocmit contracte false cu anumite instituții media, sau cu persoane fizice, pe baza cărora au solicitat apoi indemnizații de la AJPIS, pe motiv că au pierdut banii aferenți contractelor respective.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 16 mandate de aducere. Printre cei vizați de anchetă sunt și doi lăutari cunoscuți printre iubitorii acestui gen muzical: Costeluș de la Buzău și Cătălin de la Buzău.

În același dosar ar fi cercetate și persoane care nu au nicio legătură cu lumea muzicală. Au aflat însă că pot obține indemnizații de la stat pe baza unor astfel de contracte, așa că ar fi încheiat și ele documente false.

Urmărește-ne pe Google News