VIDEO Mamă acuzată de omor după ce și-a bătut cu bestialitate copilul de nici trei ani

Un copil de nici trei anișori, din Pogoanele, a murit după ce a fost lovit în cap de mai multe ori și mușcat pe tot corpul chiar de către cea care i-a dat viață. Femeia acuzată de omor deosebit de grav, nu a fost încă arestată dar este internată din luna martie la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca

Mama victimei are 26 de ani și este de fel din localitatea Padina, județul Buzău. Ea este acuzată de anchetatori ,că într-o clipă de furie, și-a bătut copilul până l-a lăsat fără suflare.

Tragedia a avut loc la începutul anului, însă anchetatorii abia acum au aflat detaliile înfiorătoare care o incriminează pe mamă.

Băiețelul fusese lăsat în cameră cu doi frați mai mari, un băiat de 4 și o fată de 11 ani.

Inițial, Georgiana declarase că micuțul s-a accidentat când se juca cu frații mai mari.

Cadrele de la Ambulanță sosite să-l preia pe băiat l-au găsit în stop cardio-respirator, în fața porții, unde s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze.

Efortul a fost însă în zadar. „L-am văzut cum l-a pus jos pe copil. Apoi a venit salvarea. La salvare a zis că e bătut, dar nu știu de ce. Și a murit copilul. ” a declarat o vecină a mamei acuzată de crimă.

Bănuielile procurorilor s-au adeverit atunci când fețița de 11 ani a rupt tăcerea, în cadrul audierilor care au avut loc în centrul de plasament unde este internată.

Rezultatele necropsiei au sosit cu o întârziere de două luni, acestea indicând că moartea micuțului a fost violentă, cu hemoragie intracraniană și mușcături pe tot corpul.

„Am înțeles că ea l-a mușcat pentru că îi venise rău copilului și a vrut să-l trezească. Dar că ea l-a omorât, nu mi-a recunoscut mie.” a declarat mătușa copilului.

Rezultatul autopsiei și mărturia fiicei au fost relevante pentru anchetatori, astfel că au decis să schimbe încadrarea la omor.

” Menționăm că dosarul a fost înregistrat inițial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constatat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unei agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba de mama acestuia.a precizat Valerică Văsâi, prim procuror la Parchetul Buzău.

Copiii au tați diferiți, iar băiețelul decedat a venit pe lume când concubinul tinerei era plecat din țară.

A fost plasat temporar la un asistent maternal, de unde a revenit în familie după ce bărbatul a acceptat să-l crească.

Scandalurile se țineau însă lanț în familie din această cauză.

” Încă de la naștere, asupra copilului s-a instituit măsură de protecție deoarece soțul mamei, Dima Florin, nu era tatăl biologic iar el nu a acceptat acel copil. Noi am intervenit și am instituit măsură de protecție. Până în septembrie anul trecut, când minorul a fost reintegrat în familie printr-o sentință civilă.” a precizat  Ștefan Ion , asistent social.

„Minorul a beneficiat de măsură de protecție la asistent maternal profesionist și a fost reintegrat în familie prin sentință civilă, urmată de o perioadă de monitorizare în care nu au fost identificați factori de risc.” a declarat  Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău.

O expertiză de specialitate ar urma să stabilească dacă mama copilului a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.