VIDEO Magazin de bijuterii din centrul Buzăului, „vizitat” de un hoț cu tupeu: a fugit cu manechinul pe care se aflau o pereche de cercei şi un lanţ din aur

Polițiștii au început o anchetă, după ce vânzătoarea unui magazin de bijuterii din centrul orașului Buzău a semnalat prin apel la 112 un furt care a avut loc marți după-amiază.

Un bărbat a intrat în spaţiul comercial și, profitând de un moment de neatenție al vânzătoarei, a sustras manechinul pe care se aflau o pereche de cercei şi un lanţ din aur, după care a fugit.

Angajata magazinului de bijuterii ar fi fost rugată de clientul cu intenții ascunse să-i caute un anumit model de lănțișor, moment urmat imediat de jaf.

Femeia a alertat Poliţia prin apel la 112, care a început imediat cercetarea la faţa locului. Paguba depășește 8.000 de lei.

Oamenii legii au luat deja amprentele de la intrarea în magazin și vor viziona imaginile surprinse de camerele de supraveghere aflate în zonă, pentru a identifica făptașul.

UPDATE ora 22.00

Ulterior sesizării, polițiștii de investigații criminale au fost direcționați de îndată la fața locului și au demarat cercetările pentru identificarea și depistarea persoanelor bănuite, în vederea luării măsurilor legale și recuperării prejudiciului.

Din investigații a reieșit că bănuit de săvârșirea faptei este un tânăr în vârstă de 19 ani, din Mărăcineni.

În mai puțin de 3 ore de la sesizarea faptei, polițiștii l-au depistat pe bănuit și l-au condus la sediul Poliției pentru audieri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând a fi dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Prejudiciul estimat la 8000 de lei a fost recuperat în proporție de 80%.