VIDEO Lucrările la autostrada Ploiești-Buzău, deschise la mijlocul acestui an. În 2024 vom circula decent până la București!

În numai 3 ani drumul național E 85, pe care în ultimii ani s-au produs zeci de accidente grave, din cauza traficului extrem de intens, ar putea deveni doar o amintire pentru șoferii care circulă de la Buzău spre capitală. Proiectul autostrăzii Ploiești-Buzău ar putea deveni viabil de la mijocul acestui an. Şoseaua va fi un sector din viitoarea autostradă A7, Ploieşti-Paşcani-Siret, care va lega Capitala de Moldova.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au prezentat pe Facebook modelul 3D al sectorului de autostrada Ploieşti-Buzău. Cu ajutorul acestuia, vor fi luate deciziile finale privind realizarea proiectului, precizează reprezentanții CNAIR.

Conform planului, lucrările la autostrada lungă de aproximativ 63 de kilometri ar putea fi deschisă la mijlocul acestui an şi va costa peste 12 milioane de lei.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au prezentat pe Facebook modelul 3D al acestui sector de autostradă.

„Prestatorul a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploieşti – Buzău. Aceasta are ca scop prezentarea şi vizualizarea soluţiilor proiectate precum şi asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafaţa de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum şi soluţiile de consolidare necesare. În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilităţii soluţiilor propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentaţiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploieşti – Buzău”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024.