VIDEO Lucrările de reabilitare de pe DJ 203 K, de la Vadu Pașii la Săgeata, un coșmar pentru mii de săteni

Calvarul locuiitorilor din Vadu Pașii și Săgeata, care tranzitează zilnic denivelările și gropile din carosabil, pare că nu va înceta prea curând. Din cauza zgomotului, a prafului și a craterelor imense răsărite din această primăvară pe drumul județean 203K, sătenii simt că au ajuns la limita răbdării.

Rtmul extrem de lent cu care lucrările avansează pe acest tronson de drum generează critici intense la adresa contructorului din Ialomița. Nici lucrările executate până acum nu au o calitate prea bună, iar sătenii se plâng că-și rup picioarele în dalele de scurgere, montate greșit la marginea drumului.” Mulți vecini au suferit accidente pe aceste dale. Unora le-au intrat picioarele prin ele iar alții au căzut cu biciclete de bine ce au fost puse. Sunt lucrări făcute la mântuială după cum se vede ”se plânge un localnic din Vadu Pașii.

Nici la Săgeata situația nu este mai roză. Vechiul asfalt a fost frezat, apoi s-a consolidat cu balast și piatră spartă, dar necompactată suficient, iar drumul plin de denivelări a devenit un coșmar atat pentru șoferi, dar mai ales pentru localnici. Pentru a arăta că muncesc din greu, muncitorii au frezat rapid secțiuni mari din asfalt creând adevărate praguri la intrarea pe ulițe unde riști să avariezi grav o mașină.. Chiar și așa să conduci de la Vadu Pașii către Săgeata  devenit un adevărat test al curajului pentru șoferi. „Un drum care dura maxim 10 de minute am ajuns să-l facem într-o oră, poate chiar și mai mult din cauza gropilor și a semafoarelor de pe drum. Ne-am dsitrus mașinile, de la atâtea gropi” se plânge un tânăr șofer din Săgeata.

Rând pe rând autoritățile județene dar și parlamentarii de Buzău, au reproșat viteza mică de execuția dar și dezinteresul societății care și-a luat angajamentul prin contract să refacă tronsonul nr 2 al DJ203K pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri.

Lucrările au fost începute, simultan, în mai multe puncte, atât în Vadu Pașii, cât și dinspre Găvanești, Beilic și Săgeata. Până acum s-a refăcut doar terasamentul și o mică parte din drum a fost asfaltată . Lucrarea este executată de Oyl Company Holding, din Slobozia.

Urmărește-ne pe Google News