VIDEO Lucrări pe repede înainte pe DJ 203 K, de la Vadu Pașii la Săgeata. Constructorii se laudă că vor finaliza pistele de biciclete în 2 săptămâni

Vremea primăvăratică din miez de iarnă i-a scos în număr mare pe șantiere pe constructorii de la Oil Company Holding din Slobozia. Aceștia lucrează într-un rirm aproape nefiresc  față de cel cu care erau obișnuiți, la finalizarea amenajării Drumului Judetean DJ203 K, de la Vadu Pașii- Săgeata și Robeasca.

Șoferii care tranzitează în această perioadă DJ 203 K pot vedea cum lucrările avansează în ritm alert.

Muncitorii lucrează la pavarea trotuarelor din localitățile Vadu Pașii și Săgeata și se laudă că în maxim 2 săptămâni bicicliștii vor putea folosi pistele de biciclete realizate în cele 2 localități.

Sătenii speră ca în această primăvară să scape de noroaie dar și de neplăcerile produse de constructori iar viața lor să reintre in normal, fără zgomote de basculamte și de bulduzere pe străzi.

Cu toate acestea nimeni nu poate garanta calitatea execuției, considerată de-a dreptul îndoielnică, după numeroasele abateri și întârzieri de pe șantier.

Luni de zile lucrările pe tronsonul Vadu Pașii-Săgeata au bătut pasul pe loc iar sătenii au fost nevoiți să înghită tone de praf din cauza întârzierilor repetate de care s-a făcut vinovat contractorul.

Pus în situația de a pierde finanțarea, constructorul a mobilizat forțe suplimemtare, la finele anului trecut, reușind să finalizeze primul strat de covor asfaltic dar și podul de peste calea ferată din comuna Vadu Pașii.

Cu toate acestea, localnicii critică în continuare calitatea asfaltărilor: drumul fiind denivelat pe alocuri, execuția dar și materialele de slabă calitate folosite la lucrările de modernizare.

Pentru că lucrările executate până acum nu au o calitate prea bună, sătenii se tot plâng că-și rup picioarele în dalele de scurgere, montate greșit la marginea drumului.” Mulți vecini au suferit  entorse și accidente pe aceste dale. Unora le-au intrat picioarele prin ele iar alții au căzut cu bicicletele de bine ce au fost puse. Sunt lucrări făcute la mântuială după cum se vede ”se plânge un localnic din Vadu Pașii.

Nici la Săgeata situația nu este mai roză. „Anul trecut ne-am diztrus mașinile, de la atâtea gropi. Să făcă ce-or face mai repede ca să scăpăm de munții ăștia de pâmânt din fața caselor, că ne-am săturat de ei” se plânge un tânăr șofer din Săgeata.

Rând pe rând autoritățile locale și județene dar și parlamentarii de Buzău, au reproșat viteza mică de execuția dar și dezinteresul societății care și-a luat angajamentul prin contract să refacă tronsonul nr 2 al DJ203K pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News