VIDEO Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, despre petiționarul care a blocat proiectele primăriei: ” Ar fi bine să aibă curajul să-și asume acest demers”

Președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă, că niciun consilier al PNL nu ar fi depus petiția care a blocat finanțarea proiectelor derulate cu bani europeni, de către primăria Buzău.

Prin luarea de poziție, Avrămescu a răspuns astfel unor acuzații lansate luni de edilul Constantin Toma, la adresa unui consilier din C.L.M. Buzău, care ar fi sesizat nereguli la implementare unui proiect de asfaltare de pe Strada Transilvaniei.

Plângerea penală depusă de petițiomar s-a lăsat cu un blocaj în derularea proiectelor cu finanțare europeană în municipiul Buzau.

Avrămescu a negat implicarea vreunui consilier PNL în depunerea petiției, demers care poate întârzia chiar și cu 2 ani toate investițiile de infrastructură din municipul Buzău.

„Nu este de la noi și am înțeles că nici cei de la USR nu și-ar fi asumat această petiție. Cetățeanul care a depus o plângere rămasă anonimă, privind nereguli în cadrul implementării proiectului de asfaltare de pe strada Transilvaniei, ar trebui să aibă curajul raspunderii, să-și asume acest demers. Sigur că este dreptul său constituțional de a face petiții dar în urma acestui demers am putea suferi cu toții, cel puțin doi ani cât ar putea dura ancheta, iar orașul va rămâne cu șantierele blocate” a mai spus liderul PNL.

Gabriel Avrămescu și-a exprimat surprinderea față de gestul petiționarului care ar fi fost la curent cu anumite greșeli încă de la debutul perioadei de implementare a proiectului de infrastructură și care ar fi tăcut timp de un an, pentru o răzbunare politică.” Oricine a făcut acest gest dacă știa de treaba asta de ce nu a făcut-o de la început? Lași să se ajungă până în momentul ăsta și blochezi tot în momentul în care orașul este în starea în care este. Înseamnă că un an de zile a știut de treaba asta și a ținut-o acolo ascunsă. Nu este stilul nostru de a face așa ceva și cine a făcut acest demers ar fi bine să-și asume. Nu are ce să pățească pentru că până la urmă e prevăzut acest drept de petiționare în Constituție” a mai precizat Gabriel Avrămescu.

În final Andrei Neder a precizat că reprezentanții PNL în CLM nu aveau cum să depună vreo plângere, întrucât nici nu au cunoscut în detaliu acest proiect, formulările dar și documentația fiind foarte stufoase. El a cerut ca pe viitor proiectele care ajung spre aprobare prin C.L.M să aibă si versiuni simplificate care să poată fi înțelese de toți consilierii.” De fiecare dată când am cerut detalii și am vrut să studiem mai amânunțit proiectul de pe Transilvaniei ni s-a comunicat că avem de studiat foarte multe dosare și hârtii și nimeni nu a avut timpul necesar să parcurgă toată documentația. Pe viitor ar trebui să avem și versiuni simplificate ca să înțelegem mai mult și să evităm situații ca cea cu care ne confruntăm.” a precizat Andrei Neder.

Urmărește-ne pe Google News