VIDEO Liderul PLUS Buzău vrea audit la Prefectură și angajați care să performeze:”Cine nu-și îndeplinește obiectivele, pleacă!

Liderul PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că alianța PLUS-USR-PNL, pregătește schimbări de anvergură la nivelul funcționaŕii Prefecturii Buzău, după preluarea atribuțiilor acestei instituții de către formațiunea politică din care face parte.


Moraru a declarat că formațiunea PLUS va prelua funcția de prefect iar PNL va da cei doi subprefecți, conform algoritmului de guvernare.

Șeful.PLUS Buzău a mai precizat că după instalarea oficială la Casa Albă, vor urma și schimbările, care vor fi extrem de ample.

Strategia PLUS în ceea çe privește funcțiomarea Prefecturii Buzău, vizează competențele angajaților și nivelul de implicare al Instituției pentru dezvoltarea județului.”Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu dar nu trebuie să fie doar un instrument politic ci va fi necesar, să se implice mult mai mult decât până acum. Îmi doresc să avem o echipă care să se ocupe și de altceva, nu doar de situațiile de urgență. Vrem ca această echipă să aducă în echilibru tot ceea ce înseamnă dezvoltare în județul Buzău. Asta evident dacă toți primarii și Consiliul Județean vor colabora într-un astfel de proiect, pe care noi îl vrem în cel mai scurt timp pus în practică. Îi asigur pe buzoieni de toată implicarea echipei PLUS pentru a schimba vizibil activitatea din această instituție”, a declarat Moraru Mihai Răzvan.

Liderul Plus a mai spus că atingerea unor obiective de performanță, reprezintă noua strategie care va impusă tuturor angajaților, și în mod special celor care se ocupă de managementul instituției.”Cei care își vor îndeplini obiectivele vor rămâne insă cei care nu vor reuși acest lucru vor pleca.Totodată ne dorim să facem și un audit pentru a vedea exact care au fost bugetele anul trecut, cum au fost cheltuiți banii dar și care au fost proiectele care au fost implementate.Vrem să știm exact cum a funcționat prefectura în 2020″a mai precizat Mihai Răzvan Moraru.

Pe lângă aspectele care privesc performanța angajaților, șeful PLUS a mai promis și o altă schimbare de strategie, care vizează controlul angajărilor care se fac în instituțiile statului.

Moraru a mai spus că toate examenele care se vor organiza în cadrul instituțiilor deconcentrate, vor fi supervizate de un reprezentant al Prefecturii, pentru a se elimina suspiciunile privind nepotismul.

PLUS Buzău nu a comunicat oficial numele noului prefect, însă liderul filialei locale, Mihai Răzvan Moraru figurează printre cei înscriși pentru candidatura internă, fiind creditat cu cele mai mari șanse să fie nominalizat pentru această funcție.

Preşedintele PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru, este antreprenor de 11 ani în domeniul agricol, fiind implicat în mai multe proiecte sociale destinate copiilor defavorizaţi.

Pentru că a susţinut accesul acestora la sistemul educaţional, a primit în anul 2019 Premiul pentru susţinerea Filantropiei”, la Gala „Oameni pentru Oameni”.