VIDEO Investiții de milioane de euro, la Săgeata: rețeaua de canalizare, funcțională până la sfârșitul anului

Sătenii din Săgeata  vor beneficia până la sfârșitul anului de condiții bune de trai , ca la oraș, grație unor investiții de milioane de euro în infrastructură, atrase în ultimii ani, de autorirățile locale. Ŕețeaua de canalizare dar și proiectul unui branșament la ŕețeaua de gaze naturale ar putea propulsa localitatea în topul comunelor din Buzău.


Pănă la sfârșitul anului 2021, sătenii din Săgeata îsi vor putea lega gospodăriile la sistemul de canalizare, deja finalizat.

Rețeaua de colectare a apelor uzate, urmează să fie pusă în funcțiune, după branșarea stațiiei de epurare de la Banița, la.rețeaua de energie electrică.” Lucrările sunt pe final, urmând ca cei de la Electrica să treacă la branșarea instalațiilor de epurare, la rețea. Instalațiile sunt complet funcționale și facem eforturi ca sătenii să poată plăt doar un cost foarte mic pentru branșamentele propriu zise.” a precizat primarul Sorin Tănase.

Lucrarea de mare anvergură a durat aproape 4 ani și a fost finanțată cu peste 20 de miliarde de lei vechi, prin programul național de dezvoltare locală(PNDL).

Pe lângă rețeaua modernă de canalizare, comuna Săgeata este pe punctul de a accesa și fonduri de milioane de euro penrru contrstrucția unei rețele de gaze.

Autorotățile locale au depus la finele anului trecut un proiect finanțat din fonduri europene. ”Sperăm ca în curând toate satele noastre să aibă acces la o infrastructură modernă ca să putem atrage investiții și mai mari pe viitor. De asemenea avem în plan și asfaltarea unor străzi imediat după finalizarea acestor lucrări”a mai spus Primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata ar putea asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonații din Săgeata și Vadu Pașii.

În urma implementării acestor proiecte, comuna Săgeata are șanse mari să devină atractivă pe piața investițiilor, terenurile fiind încă foarte ieftine țtnând cont că pe ruta peste noul pod de la Vadu Pașii o despart doar 16 kilometri de municipiul Buzău.