VIDEO Intervenție riscantă a pompierilor, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari, intervin de ieri pentru localizarea și stingerea incendiului de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești.

Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol persoanalul participant la stingere.

Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului.

În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile.

Incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.