VIDEO Interlopii care au vandalizat o pizzerie și l-au rănit pe patron sunt cercetați în libertate

Cei patru tineri reținuți luni pentru implicare în agresiunea de la pizzeria din Dorobanți au fost puși marți în libertate. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus continuarea cercetărilor și plasarea acestora sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicție temporară de a părăsi județul. Între timp a fost depistat si cel de-al cincilea tânăr implicat în eveniment.

Edison Marinescu, de 24 de ani, fratele său, Andres Măcelaru, un văr și un alt prieten, care au fost reținuți ieri de poliție, au fost prezentați astăzi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Acesta a dispus continuarea cercetărilor și plasarea acestora sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicție temporară de a părăsi județul.

În urma activităților desfășurate a fost depistat si cel de-al cincilea tânăr implicat în evenimentul din 17 septembrie. Bărbatul a fost reținut de către polițiști. Verificările continuă pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei.

Marți, într-o conferință de presă, comandantul IPJ Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi, a explicat în conferința de presă că motivul atacului ar fi faptul că patronul pizzeriei atacate are calitatea de martor într-un proces împotriva liderului grupării, dar și perceperea de către acesta a unei taxe de protecție în valoare de 1.000 de euro lunar, faptă care se află în curs de cercetare.

Pe de altă parte, Laurențiu Pantazi a mai declarat că vina pentru cele întâmplate aparține în egală măsură și proprietarului pizzeriei care, deși se confrunta cu această problemă de aproximativ două săptămâni, nu a venit la poliție să depună o plângere în acest sens.

În acest timp, prieteni și rude de-ale lui Edison Marinescu susțin că acesta a fost reținut incorect și că la mijloc ar fi vorba de o înscenare pusă la cale de o grupare rivală, Dolar și fratele lui, Kent.