VIDEO Înmormântare cu ” paranghelie”, „spartă” de mascați, la Cislău. Manelistul Ștefan de la Bărbulești, amendat

Peste 20 de persoane care participau la o înmormântare, în comuna buzoiană Cislău, s-au ales cu amendă pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Printre cei sancționați se află și Ștefan de la Bărbulești, împreună cu fiul său, invitați să cânte la funeralii.

Polițiștii și jandarmii buzoieni au descins la funeraliile unui bărbat de 44 de ani, din comunitatea de romi din comuna Cislău, la scurt timp după apariția unor imagini transmise în direct pe Facebook.

La fața locului au fost prezente mai multe echipaje de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Polițiilor orășenești Pătârlagele și Nehoiu, Secțiilor de poliție Cislău și Pârscov, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi.

Având în vedere regulile instituite, organizatorului, invitaților și altor 22 de participanți le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii continuă activitățile, pentru legitimarea participanților, urmând a fi luate măsuri față de persoanele identificate.